کارتر: ایران جزو تهدیدات اصلی پیش روی آمریکاست
کارتر: ایران جزو تهدیدات اصلی پیش روی آمریکاست/توان موشکی ایران، تهدیدآمیز است
جلسه کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا امروز در حالی برای بررسی صلاحیت نامزد وزارت دفاع آمریکا آغاز شد که معترضان ضدجنگ بار دیگر در محل برگزاری نشست حضور یافتهاند.
خبرگزاری فارس: کارتر: ایران جزو تهدیدات اصلی پیش روی آمریکاست/توان موشکی ایران، تهدیدآمیز است
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا روز چهارشنبه طبق برنامه برای بررسی صلاحیت «اشتون کارتر» که از سوی رئیسجمهور آمریکا به عنوان گزینه نامزدی وزارت دفاع این کشور معرفی شده، تشکیل جلسه داد.
کارتر در آستانه این نشست، به صورت مکتوب به 300 سوالی که سنا در مورد موضوعات مختلف برای وی ارسال کرده، پاسخ داده بود. وی در بخشی از این جوابیه مکتوب در رابطه با ایران نوشته بود: «من نگرانیهایی در مورد ماهیت فرقهگرایانه فعالیتهای ایران در عراق دارم.»
جلسه امروز که به ریاست «جان مککین» سناتور جمهوریخواه برگزار شد، بار دیگر شاهد حضور معترضان ضد جنگ از جمله فعالان گروه موسوم به «کد پینک» است.
مککین در ابتدای این نشست با بیان اینکه آمریکا در حال حاضر با «تهدیدات پیچیدهای» مواجه است، گفت مسائل دفاعی نباید «گروگان اختلافات داخلی» این کشور باشد. وی همچنین تصریح کرد: «بسیاری از معضلاتی که امروز با آن مواجه هستیم، نتیجه سالها اشتباه و هدر دادن منابع است.»
سناتور «جک رید» هم پیش از آغاز اظهارات کارتر به صحبت پرداخت و چالشهای پیش روی آمریکا را به ترتیب پرونده هستهای ایران، داعش، خروج زودهنگام از افغانستان و بحران اوکراین و مقابله با روسیه، دانست.
کارتر سپس به اظهار نظر پرداخت و گفت در صورتی وزیر دفاع شود، از منافع آمریکا و متحدانش به بهترین نحو محافظت کرده و تلاش میکند تا آمریکا را همچنان به عنوان «بانفوذترین کشور جهان» حفظ کند.
نامزد وزارت دفاع آمریکا با بیان اینکه معرفی وی با ارائه بودجه دفاعی همزمان شده، اذعان کرد که اطلاعات چندانی از جزئیات بودجه سال آینده پنتاگون، ندارد.
وی در پاسخ به این سوال که راهبردش برای مبارزه با گروه تروریستی داعش چیست، گفت این راهبرد باید بر اساس «شکست پایدار داعش» باشد.
کارتر در پاسخ به این سوال که «آیا داعش بزرگترین چالش پیش روی آمریکا است؟»، گفت: «نمیتوانم بگویم که فقط داعش، چراکه ایران هم ذهن مرا مشغول کرده است. بنابراین، ما با دو خطر جدی فوری در خاورمیانه مواجه هستیم. یکی داعش و دیگری ایران است.»
وی در رابطه با راهبرد آمریکا در منطقه، گفت: «همانطور که در ابتدا اشاره کردم، در تمام منطقه... ایران یک پیچیدگی جدی است.»
گزینه معرفی شده از سوی رئیسجمهور آمریکا همچنین اظهارات یکی از سناتورها را مبنی بر اینکه نفوذ ایران در دوره نخستوزیری نوری المالکی در عراق افزایش یافته و باید برای مهار این نفوذ تلاش کرد، تائید کرد.
وزیر دفاع احتمالی آمریکا در رابطه با تحولات عراق و نحوه مبارزه با داعش نیز گفت: «نیروهای عراقی که ما آموزش دادیم، در حال باز پس گرفتن اراضی هستند.»
کارتر در پاسخ به این سوال که آیا با ارسال تسلیحات برای اوکراین موافق است، گفت: «من به شدت متمایل به این کار هستم، چراکه ما باید از اوکراین در دفاع از خود، کمک کنیم.»
وی در پاسخ به سوالی در مورد گسترش موارد تجاوز جنسی در ارتش آمریکا، گفت: «این یکی از موارد شایع در جامعه ماست... اما بروز این امر در ارتش، تخطی از شرافت و اعتماد است.»
نامزد وزارت دفاع آمریکا در بخش دیگری از این نشست در رابطه با توان موشکی ایران و در واکنش به پرتاب ماهواره توسط ایران، گفت: «این تهدیدی برای ایالات متحده و دوستان و متحدانش در منطقه و یکی از اقدامات خطرناکی است که ایران انجام میدهد.»
وی افزود: «در رابطه با موشکهای بالستیک هم که ایالات متحده را تهدید میکنند، باید بگویم که این یکی از دلایلی است که ما باید سامانههای دفاع موشکی و سامانههای ضدبالستیک خود را توانمند نگه داشته و گستردگی آنها به حدی باشد که برای مقابله با تهدید ایران و همچنین تهدید واقعی موشکهای بالستیک کره شمالی، کافی باشد.»
کارتر در ادامه به سوالات «لیندسی گراهام» سناتور ارشد در مورد موضوعات مختلف از جمله ایران پاسخ داد. وی در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا باید در طول مذاکرات هستهای تمامی گزینهها را روی میز نگه دارد و در غیر اینصورت مرتکب اشتباه شده یا نه، گفت: «قطعا همینطور است.»
با این حال وی در پاسخ به سوال گراهام مبنی بر اینکه آمریکا باید ابتدا به برکناری نظام سوریه فکر کند و سپس به مبارزه با داعش بپردازد، گفت برکناری بشار اسد رئیسجمهور سوریه کاری است که باید در پایان کار انجام شود. این گفته کارتر با واکنش مککین مواجه شد، که به او توصیه کرد در نظراتش تجدید نظر کند.